Klik & Tik is een oefenprogramma waarmee (jong)volwassenen hun digitale vaardigheden kunnen verbeteren. In verschillende programma’s leren deelnemers over het gebruik van de computer, het internet, sociale media en hoe je veilig online bent.

Bron

Digitale vaardigheden zijn onmisbaar om mee te kunnen doen in de samenleving, maar naar schatting zijn er tussen de 2,5 en 4 miljoen Nederlanders die geen of beperkte digitale vaardigheden hebben.

Om mensen te helpen die moeite hebben met het omgaan met de computer heeft Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl de Klik & Tik-programma’s ontwikkeld. Klik & Tik is beschikbaar via Oefenen.nl Deelnemers leren in kleine stappen omgaan met de computer, het internet en sociale media. Eerst leren deelnemers een computer of tablet aan- en uitzetten en omgaan met de muis. Daarna gaan ze het internet op om websites te bezoeken, iets te kopen, een reisje te boeken of foto’s te uploaden. En ze leren hoe ze dat veilig kunnen doen.

Er zijn zes Klik & Tik-programma’s, die achter elkaar of los van elkaar kunnen worden gevolgd. Er zijn ook werkboeken beschikbaar. Door te oefenen op Oefenen.nl, kunnen deelnemers punten verdienen. Dat kan hen stimuleren verder te gaan met oefenen. Als alle oefeningen van een programma zijn gemaakt, ontvangt de deelnemer een certificaat.

Digitale vaardigheden Interventie Welzijnsprofessionals
Terug naar boven

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in meer informatie over basisvaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.